Waarom mensen de ‘Wet van aantrekking’ verwerpen!
november 23, 2017
Ik ben geen christen, ik ben een mens!
mei 22, 2018
Show all

Wat verlangt jouw ziel?

 

Misschien denk je bij persoonlijke bloei vooral aan dingen als je dromen verwezenlijken, je droombaan of je droomhuis vinden, de relatie van je dromen... en inderdaad, dat kan er allemaal bij horen. Waarom niet? De meesten van ons hebben geleerd dat bescheidenheid een deugd is, en dat je vooral niet teveel moet dromen... Maar ik denk dat die gedachte ons onnodig klein houdt. Zet hoog in!

Toch zit bloeien niet alleen in die grote dingen. Persoonlijke bloei kan zichtbaar worden op heel veel terreinen van het leven. In het programma BLOEI! werken we met 'de zeven levensgebieden', waardoor je op het spoor kunt komen van de plek waar het bij jouw wil gaan bloeien. Loop even mee, dan geef ik je een korte rondleiding door die zeven gebieden.

Het eerste levensgebied gaat over alles wat ons verbindt met de aarde: je lichaam, je voeding, je geld en je spullen. Op elk van dit terreinen kun je het gevoel hebben dat je aan het 'overleven' bent. Maar ook hier verlangt jouw ziel naar bloei, naar échte vitaliteit, naar dankbaarheid, naar de ervaring van overvloed. Misschien is hier veel wint voor je te halen?

Het tweede levensgebied is dat van de gevoelens en de seksualiteit - een levensgebied dat je zó veel kracht en energie kan geven... áls het stroomt, maar wat je ook helemaal kan uitputten als er blokkades liggen. Wat dacht je van emotionele en seksuele bloei? - ik weet nu dan het kan!

Het derde levensgebied gaat over je zelfbeelden, je zelfvertrouwen, je vermogen om keuzes te maken en verantwoordelijkheden te dragen - kortom: het levensgebied waar je IK zegt. Wow, als je dat écht krachtig kunt, dan gaat de wereld voor je open! "BAM, hier ben ik!"

In het vierde levensgebied wordt de wereld groter: jij en je relaties, je vrienden, je liefsten - het gebied van je hart! Hier verbind je je met mensen... maar kún je dat echt? Of ben je bang geworden voor echte verbinding? Kun je echt zeggen dat je hart open is, dat je hart bloeit... nee, niet bloedt, maar BLOEIT? :-)

Het vijfde levensgebied is jouw manier van communiceren en jezelf laten zien in en aan de wereld. Het leven van jóuw waarheid. Het vertellen van jóuw verhaal. Het scheppen vanuit jóuw creatieve bron. Wat heb jij te vertellen, wat ga jij manifesteren. Wie hier gaat bloeien heeft de wereld veel te bieden!

Het zesde levensgebied is jouw hoofd, zijn jouw ogen en oren, is jouw intuïtie. Hoe zie je de wereld? Wat is jouw visie? Of misschien wel: wat is jouw visioen? Kijk je door de bril van anderen of kijk je werkelijk vanuit jouw wezen? Hier word je een authentiek, eigenzinnig mens met een heldere kijk op dingen of een onthullende visie. De wereld smeekt om mensen die hier bloeien: visionairs!

Het zevende levensgebied is groter dan wij zelf zijn. Het gebied van de verwondering en de inspiratie. Dat wat ons (letterlijk) te boven gaat. Hier beseffen we dat we meer zijn dan driedimensionale wezens, dat we ook van hoger komaf zijn. Hier verruimen we onze blik en zien de eenheid achter de dingen. Hier bloeien is tot volle bloei komen als mens!

Zie je op hoeveel manieren je kunt bloeien? Misschien licht er maar één van deze gebieden voor je op, misschien meer. Als je ergens verlangen voelt, of onrust, of zelfs irritatie... dan is dat je ziel die je iets wol vertellen. Zou het tijd zijn om te bloeien? Ik denk dat het belangrijk is om naar die signalen te luisteren!

Misschien moet je even gaan zitten en jezelf de vraag stellen: 'wat verlangt mijn ziel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *