De vlucht naar boven
mei 29, 2018
Een betoverde wereld
mei 30, 2018
Show all

Doeners gezocht!

 

Veel mensen hebben ideeën. Heel veel ideeën. Goede ideeën, hele goede ideeën en minder goede ideeën. Maar hoe dan ook ideeën.

Ideeën zijn er genoeg, geloof me. We hebben geen tekort aan ideeën! Mensen die roepen dat er naar hen geluisterd moet worden alleen omdat ze zulke geweldige ideeën hebben, vergissen zich. Ideeën genoeg! Mensen die verontwaardigd zijn dat anderen hun ideeën niet financieren of mogelijk maken, claimen rechten die er niet zijn. Een idee alleen maakt je niet anders dan wie ook… iederéén heeft ideeën!

Waar we behoefte aan hebben zijn mensen die het vermogen hebben ideeën om te zetten in werkelijkheid, in materie, in tastbare realiteit. Mensen die bereid zijn risico’s te lopen, grote risico’s. Het risico om te vallen of te falen. Mensen die vieze handen (en voeten!) willen krijgen en moe durven worden. Mensen die tegen de stroom van kritiek of cynisme in kunnen roeien. Mensen die tegenslag op tegenslag kunnen incasseren en verder gaan. Mensen die leren van hun fouten en niet bang zijn nóg meer fouten te maken.

De wereld heeft doeners nodig, scheppers, durfals, pioniers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *