Als je wilt weten wat je komt doen in dit leven – je 'bestemming' - is misschien de beste vraag die je jezelf kunt stellen wel deze: “Wat heb ik te géven aan de wereld, wat is mijn unieke cadeau aan anderen?” Het is een vraag die ik in elk traject aan je zal stellen: wat kom jij hier doen, wat kom jij brengen, wat is jouw cadeau?


Het is een vraag die je naar je diepste kern brengt, zelfs als je daar lange tijd het antwoord op schuldig blijft. Het antwoord op die vraag ligt in je ziel, niet in je hoofd, niet in je woorden. Daarom is het belangrijk om niet alleen naar jouw woorden en je verhaal te luisteren, maar ook daar 'achter' te luisteren... naar dat wat je ziel wil vertellen

Eendaagse cursus diepteluisteren

bijscholing voor coaches en therapeuten

Een cursusdag van 10-17 uur waarin je je ‘luister-skills’ verbetert en verdiept. In deze cursus leer je diepteluisteren of slow listening, een techniek die de effectiviteit van je coaching of therapie vergroot. Je valt jezelf minder in de rede met je eigen conclusies en je leert te vertrouwen op het diepere weten van je cliënt. Een weten waar de cliënt zelf meestal ook niet mee in contact staat. Je gaat dus zo functioneren als een tolk of mediator van de ‘ziel’ van je cliënt.

Ik leer je tijdens het luisteren het trekken van conclusies zo lang mogelijk uit te stellen. Je oefent met verschillende luistertechnieken. Je ontdekt hoe groot jouw sturende rol in het gesprek is en leert daar effectief gebruik van te maken (vooral door het vaker achterwege te laten). Je leert het lichaam (van jezelf en je cliënt) te lezen. Je oefent in het ‘lezen’ van de energie van het gesprek. Je leert een ‘routekaart’ van de menselijke ziel hanteren die nieuwe lagen in het gesprek doet ontdekken.

Diepteluisteren is een techniek die veel rust en ontspanning in het coachingsgesprek brengt, terwijl het tegelijk snellere en betere resultaten geeft.