Authenticiteit en moreel leiderschap
november 14, 2017
Wat verlangt jouw ziel?
mei 8, 2018
Show all

Waarom mensen de ‘Wet van aantrekking’ verwerpen!

 

Volgens de ‘wet van aantrekking' zijn we zelf de scheppers van ons leven. We ‘trekken aan' wat past bij onze gedachten, gevoelens, energie. We manifesteren onze intenties. En dat proces wordt beschreven als een ‘wet' omdat het niet uitmaakt wíe het doet, en wát je energie is... het leven matcht áltijd met jouw energie - het gebeurt net zo zeker en betrouwbaar als de werking van de ‘wet van de zwaartekracht'.

Laten we eerlijk zijn: dat is een confronterende gedachte. Dat betekent dat je dus op élk moment van je leven jouw leven aan het scheppen bent - ook nu. En dus dat alles wat jij hebt of kwijtraakt, meemaakt en ervaart een SPIEGEL is van jouw gedachten, jouw gevoelens, jouw intenties. Dan is dus jouw huidige leven voor 100% jouw schepping...

Oef!

Precies om die reden, verwerpen mensen deze ‘wet'. Immers, hoe kun je dat nou zeggen als je een vreselijke ziekte hebt, als je verkracht bent, als je je kind bent verloren, als je in oorlog of honger leeft... dan lijkt het een ongelofelijk wrede constatering. Alsof iemand dat gewild zou hebben! Bovendien maak je op deze manier iedereen schuldig aan zijn of haar eigen leed: eigen schuld, dikke bult!

Dit verzet is terecht.
Er is geen sprake van schuld!

Maar het berust dan ook op een vergissing, of eigenlijk op twee vergissingen.

De eerste vergissing: als we zeggen dat we onze eigen realiteit manifesteren, doen we dat niet primair met onze bewuste gedachten en intenties. De sterkste ‘magneet' die onze werkelijkheid ‘aantrekt' ligt veel dieper op een niveau waar we niet gemakkelijk komen. Het zijn onze onbewuste overtuigingen, onze programmeringen uit het verleden, onze collectieve conditioneringen, onze familiaire banden, soms al generaties oud. Jouw leven is dus in ieder geval een spiegel van al deze ONBEWUSTE werkelijkheden... en dus een uitnodiging om dat op te ruimen. Dat is vaak, laat me daar duidelijk over zijn, een ongelofelijke klus, waar je zonder professionele hulp soms niet uit komt. Ik weet het uit ervaring.

En dat brengt me bij de tweede vergissing: we denken vaak dat ons leven ons vooral zou moeten vermaken, dat het leuk en makkelijk zou moeten zijn - alsof we daar ‘recht' op hebben... Maar wie heeft ons dat verteld? En is dat echt waar? Het leven dat je manifesteert zou immers ook heel goed de perfecte match kunnen zijn voor de LESSEN die jij hebt te leren. Als jouw leerdoel in het leven vertrouwen is (om maar een voorbeeld te noemen), zou het heel goed kunnen dat je heel veel onbetrouwbare mensen en situaties in je leven manifesteert... totdat je je les geleerd hebt.

De ‘wet van aantrekking' is dus niet een simpel trucje om snel het leven van je dromen te toveren. Het de ingang tot échte verdieping, tot groei en heling van diepliggende wonden, tot bewustwording en wakker worden. De ‘wet van aantrekking' nodigt ons uit om elke notie van schuld los te laten en voluit verantwoordelijkheid te nemen.

Je kunt dus niet niets aantrekken. Zoals gezegd: de wet van aantrekking werkt áltijd. Jouw leven is jouw schepping. Je kunt hooguit proberen om op een goede manier te werken mét deze wet door door te dringen tot al die onbewuste magneten in je bestaan. Ook hier is de vergelijking met de zwaartekracht zinvol. Mijn poging om met drie ballen te jongleren strandt elke keer op de zwaartekracht... binnen enkele seconden stuiteren alle drie op de grond. Toch is het met enige oefening mogelijk om drie ballen in de lucht te houden - niet omdat de zwaartekracht dan niet werkt, maar omdat je hebt geleerd om te werken mét de zwaartekracht.

Dat is de UITNODIGING, lijkt me: niet een slachtoffer te worden van de ‘wet van aantrekking', maar er mee te gaan werken. En geloof me, dan wordt het leven heel interessant! Vooral als je de onbewuste ‘magneten' gaat vervangen door bewust gekozen nieuwe magneten die liefde, overvloed en vitaliteit kunnen aantrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *